Habilis Steel oslavuje 10 let na trhu s kovoobráběcími nástroji, měřící technikou a vybavením průmyslových provozů.
Pojďte si s námi připít a zároveň v této době společně podpořme místní pivovar PACOV.
O pivovaru ...
Jsme rodinný pivovar z Vysočiny. Můj otec začal vařit pivo v domácích podmínkách a postupem času se rozhodl otevřít svůj vlastní pivovar. V roce 2009 se mu to podařilo. V tomto období vařil převážně spodně kvašená piva, ale později se nebál vyrábět i svrchně kvašená.
Postupem času mě práce v pivovaru zaujala natolik, že jsem se rozhodl vystudovat obor technologie potravin se zaměřením na výrobu piva ve Veselí nad Lužnicí. Tam jsem získal velmi cenné zkušenosti, pro svoje budoucí zaměstnání, ve kterém se snažím stále zdokonalovat. V roce 2016, těsně před dokončením studia, můj otec onemocněl a od té doby jsem pokračoval ve výrobě piva.
Dal jsem do toho všechno, protože dělám práci, která mě baví. Snažím se vždy vyrobit co nejlepší piva tak, aby uspokojila Vaše očekávání. Doufám, že vám budou chutnat. Na zdraví!
S pozdravem sládek Luboš Němec ml.
Děkujeme všem za podporu
Rodina Němcova
Představujeme pacovská piva ...
GOLEM
první uvařené pivo v našem pivovaru v roce 2010. Ke světlému plzeňskému sladu jsme přidali hrstku sladu melanoidinového a bavorského. Vytváří zlatavou barvu a plnější chuť. Slady jsme zpracovali dvourmutovým způsobem a sladinu dlouze převařili s trojí dávkou chmele.
Stupňovitost: 11°Plato
Alkohol: 4,7% obj.
Slad: Plzeňský, Bavorský, Melanoidinový
Chmel: Žatecký poloraný Červeňák, Premiant, Sládek
Kvasnice: Spodní, Ležák
Konzumace: Podávejte vychlazené (6-8°C)
DIVOČINA
pivo vyrobené k 10. výročí pivovaru. Uplynulých deset let jsme zhodnotili jako velkou divočinu, a proto jsme uvařili český světlý ležák s příjemným řízem, vyšší hořkostí a plným tělem. Vařený na dva rmuty ze dvou druhů sladu a převařený dlouhým chmelovarem, tak jak to máte rádi.
Stupňovitost: 12° Plato
Alkohol: 5,1% obj.
Slad: Plzeňský, Bavorský
Chmel: Žatecký poloraný Červeňák, Premiant, Bohemie
Kvasnice: Spodní, Ležák
Konzumace: Podávejte vychlazené (6-8°C)
RABÍN
jedno z našich silnějších spodně kvašených piv. Vyrábí se ze dvou světlých sladů (plzeňský, mnichovský) se skladbou karamelových, pražených a s praženým ječmenem. S množstvím těchto speciálních sladů nešetříme. Vytváří sytou černou barvu a plnou chuť, ve které zaznamenáte tony karamelu, kávy a sušeného ovoce. Dále si zakládáme na vyšší hořkosti pro vytvoření komplexnější chuti.
v roce 2018 jsem vytvořil recept a uvařil ho ve školním pivovaru s mým kamarádem a sládkem Alešem Boubelíkem. Škola poslala vzorek na Jarní cenu českých sládků, která se koná každoročně v Pivovarském dvoře Zvíkov. Získali jsme krásné 3. místo v kategorii tmavých ležáků. Pivo jsme v té době vyrobili ve slabší variantě.
Stupňovitost: 15°Plato
Alkohol: 5,8% obj.
Slad: Plzeňský, Bavorský, směs karamelových a pražených
Chmel: Žatecký poloraný Červeňák, Vital, Sládek
Konzumace:Podávejte vychlazené (6-8°C)
Kvasnice: Spodní, Ležák
... a další jedinečné kousky na : www.pivovarpacov.cz